Pagina's

donderdag 10 oktober 2013

Ame­ri­kaan­se chee­se­ca­ke

12 stuks

- 125 g zelfrijzende bakmeel
- 125 g bloem
- 250 g basterdsuiker
- 200 g koude boter
- 4 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1/2 citroen
- 500 g kwark

-  lage taartvorm (ca. 26 cm doorsnede)

* Oven voorverwarmen op 180°C.

* Taartvorm invetten.
* Boter in blokjes snijden.
* Citroen uitpersen.

* Kneed het zelfrijzend bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker met koele handen tot een soepel deeg.
* Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg.
* Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2 cm.

* Splits de resterende 3 eieren.

* Klop de eierdooiers met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker tot witgeel.
* Voeg het citroensap en de kwark toe.

* Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het kwarkmengsel.
* Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.

* Bak de cheesecake in 50-60 minuten gaar en goudgeel.

* Zet de cheesecake minstens 1 uur in de koelkast voor het serveren.

Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/431314/oma-s-amerikaanse-cheesecake

Geen opmerkingen:

Een reactie posten