12 stuks
- 125 g zelfrijzende bakmeel
- 125 g bloem
- 250 g basterdsuiker
- 200 g koude boter
- 4 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1/2 citroen
- 500 g kwark
- lage taartvorm (ca. 26 cm doorsnede)
* Oven voorverwarmen op 180°C.
* Taartvorm invetten.
* Boter in blokjes snijden.
* Citroen uitpersen.
* Kneed het zelfrijzend bakmeel, de bloem, de
helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker met
koele handen tot een soepel deeg.
* Rol het deeg uit op een met bloem
bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg.
* Zorg voor een
opstaand randje van zo'n 2 cm.
* Splits de resterende 3 eieren.
* Klop de eierdooiers met de rest van de
basterdsuiker en de vanillesuiker tot witgeel.
* Voeg het citroensap en de kwark toe.
* Klop het
eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het kwarkmengsel.
* Schenk
dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de
oven.
* Bak de cheesecake in 50-60 minuten gaar en goudgeel.
* Zet de
cheesecake minstens 1 uur in de koelkast voor het serveren.
Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/431314/oma-s-amerikaanse-cheesecake
Geen opmerkingen:
Een reactie posten