Pagina's

zaterdag 12 oktober 2013

Fluweelzachte bloemkoolsoep met kerrie

4 personen

- 1 bloemkool (ca. 600 g)
- 50 g boter
- 1 ui
- 1 stengel preiwit
- 1 theelepel currypoeder
- 30 g bloem
- 500 ml bouillon (groenten, rund of gevogelte)
- 250 ml slagroom
- 2 eidooiers
- 1 bosje kervel

* Houd een tiental kleine roosjes opzij en snij de rest van de bloemkool in grote stukken.
* De ui en prei in grove stukken snijden.
* De kervel grof hakken.

* Fruit de ui op medium vuur gedurende 5 minuten glazig.
* Voeg de prei, de stukken bloemkool toe en de currypoeder toe en laat even meestoven.

* Giet de bouillon bij de groenten en laat nog ca. 25 min. zachtjes koken.

* Pureer de soep en zet terug op het vuur.

* Meng de eidooiers met de room en voeg toe aan de soep. Meng goed en laat vooral niet koken.

* Breng op smaak met peper en zout.
* Werk af met grof gehakte kervel en de kleine bloemkoolroosjes die u opzij hebt gehouden.

Variatie:
* Een halve bloemkool en een halve broccoli.
* Vervang de kervel door bieslook of peterselie.

Bron:
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/bloemkoolsoep/fluweelzachte-bloemkoolsoep-kerrie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten