- 2 gelatineblaadjes ISFI (3,5 g)
- 100 ml room
- 300 ml kokosmelk
- 50 g fijne kristalsuiker + 1 eetlepel (voor de mangopuree)
- 1 mango
- (1 gelatineblaadje)
- 1 kiwi
- enkele muntblaadjes
* Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
* De room, kokosmelk en suiker zachtjes opwarmen (mag niet koken).
* Voeg het uitgeknepen gelatineblaadje bij de hete room en roer tot de gelatine volledig opgelost is.
* Giet het mengsel in 4 glazen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
* Snij de mango in blokjes en doe samen met de suiker in een kookpannetje.
* Laat dit inkoken om de mango wat te garen en de suiker te laten oplossen met het sap van de mango tot een stroperige massa.
(* Laat eventueel een gelatineblaadje weken in een kom met koud water. Wanneer de mango een stroperige massa is, voeg je de gelatine toe.)
* Laat de puree wat afkoelen en giet op de panna cotta en plaats opnieuw een uurtje in de koelkast.
* Werk af met flinterdunne schijfjes kiwi en enkele muntblaadjes.
* Laat dit inkoken om de mango wat te garen en de suiker te laten oplossen met het sap van de mango tot een stroperige massa.
(* Laat eventueel een gelatineblaadje weken in een kom met koud water. Wanneer de mango een stroperige massa is, voeg je de gelatine toe.)
* Laat de puree wat afkoelen en giet op de panna cotta en plaats opnieuw een uurtje in de koelkast.
* Werk af met flinterdunne schijfjes kiwi en enkele muntblaadjes.
* Rasp de limoenschil van 1 limoen en laat mee warmen met de room. Voeg ook een beetje limoensap toe.
* Giet het mengsel in kleine vormpjes (inhoud: 12,5 cl) en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Week de vormpjes enkele seconden in heet water. Zo haal je de panna cotta er gemakkelijk uit.
* Snij een niet te rijpe mango in blokjes en bak ze in wat vetstof op een hoog vuur goudgeel. Leg ze rond de panna cotta.
Bron:
http://www.solo.be/nl/recepten/panna-cotta-van-kokosmelk-met-mango-en-kiwi/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten