Pagina's

dinsdag 1 oktober 2013

Ricotta-cake met appel en blauwe bessen

8-10 stukken

- 130 g boter
- 220 g suiker
- 3 eieren
- 160 g bloem
- 5 g bakpoeder
- citroenrasp van 1 citroen

- 5 ml vanille-extract
- 250 g ricotta 

- 1 grote appel
- 150 g blauwe bessen

- springvorm van 20-22 cm

* Oven voorverwarmen op 200°C (conventioneel) of 190°C (hete lucht)
* Springvorm invetten.
* Zeef de bloem samen met de bakpoeder.

* De boter en suiker romig kloppen. 
* Voeg een voor een de eieren toe, tot ze volledig opgenomen zijn.
* De ricotta, vanille-extract en citroenrasp toevoegen op de laagste stand en vervolgens de gezeefde bloem + bakpoeder.

* Rasp de appel en meng hem onmiddellijk onder het beslag om het bruin worden van de appel te voorkomen.
* Bebloem de blauwe bessen en roer ze door het beslag.

* Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 40-50 minuten op 180 °C (hete lucht) of 200°C.

* Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens volledig laten afkoelen op een rooster.

* Bestrooi met poedersuiker voor het serveren!

Bronnen:
http://www.goddelijkehuisvrouw.nl/index.php/ricotta-cheesecake-met-appel/
http://cakejevaneigendeeg.wordpress.com/2013/06/24/foodblogswap-ricotta-cake-met-blauwe-bessen/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten