- 3-5 appels
- 8 gedroogde abrikozen
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels amaretto
- 1 theelepel vanille extract
- 115 gram roomboter
- springvorm ca. 24 cm
* Oven voorverwarmen op 175°C.
* Boter smelten en laten afkoelen.
* Springvorm inboteren en bebloemen.
* Abrikozen in reepjes snijden.
* Appels schillen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden (ca. 350 g).
* De eieren met de suiker luchtig kloppen (ca. 3 minuten).
* Amaretto en vanille-extract toevoegen en goed mengen.
* Bloem en bakpoeder toevoegen en mengen tot een glad beslag.
* De gesmolten boter toevoegen en opnieuw goed mengen.
* Zet de mixer uit en spatel de appel- en abrikozenblokjes door het beslag totdat alles met een laagje bedekt is.
* Giet het beslag in de springvorm en zet deze ongeveer 50 minuten in
de oven bij 175 °C.
* Eventueel de laatste 20 minuten het gebak bedekken met een stuk aluminiumfolie indien de bovenkant te bruin wordt.
Bron:
http://www.onzefransekeuken.nl/
zaterdag 9 november 2013
vrijdag 8 november 2013
Witloftaart met ham
4 personen
- 1 rol bladerdeeg
- 350 g witloof
- 2 sjalotjes of 1 ui
- 1 dikke plak ham van 150 gram
- 25 g boter of 2 eetl. olijfolie
- 3 eieren
- 1 dl kookroom
- 1 theel. paprikapoeder of currypoeder
- versgemalen peper
- 100 g geraspte oude kaas of gruyère
- panko
- 4 kleine taartvormen Ø 10-12 cm of een springvorm of lage taartvorm 26 cm Ø
* Oven voorverwarmen op 200°C.
* De taartvorm invetten en bekleden met het bladerdeeg.
* Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
* Bak de deegbodem in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
* Was de struikjes witlof, snijd de stronkjes eruit en verdeel de blaadjes in ringen.
* Pel de sjalotjes en snipper ze.
* Snijd de ham in smalle reepjes.
* Verhit de boter of de olie en roerbak hierin witlof, sjalotjes en ham 3 minuten.
* De eieren loskloppen met de kookroom, paprikapoeder, peper en zout.
* Bedek de gebakken taartbodem(s) met panko.
* Schep het witlofmengsel op de panko, strooi hierover de geraspte kaas en overgiet met het eimengsel.
* Bak de taart(jes) in het midden van de oven op 200°C circa 15-20 minuten.
* Serveer er een frisse groene salade bij als u de witloftaart als hoofdgerecht eet.
- 1 rol bladerdeeg
- 350 g witloof
- 2 sjalotjes of 1 ui
- 1 dikke plak ham van 150 gram
- 25 g boter of 2 eetl. olijfolie
- 3 eieren
- 1 dl kookroom
- 1 theel. paprikapoeder of currypoeder
- versgemalen peper
- 100 g geraspte oude kaas of gruyère
- panko
- 4 kleine taartvormen Ø 10-12 cm of een springvorm of lage taartvorm 26 cm Ø
* Oven voorverwarmen op 200°C.
* De taartvorm invetten en bekleden met het bladerdeeg.
* Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
* Bak de deegbodem in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
* Was de struikjes witlof, snijd de stronkjes eruit en verdeel de blaadjes in ringen.
* Pel de sjalotjes en snipper ze.
* Snijd de ham in smalle reepjes.
* Verhit de boter of de olie en roerbak hierin witlof, sjalotjes en ham 3 minuten.
* De eieren loskloppen met de kookroom, paprikapoeder, peper en zout.
* Bedek de gebakken taartbodem(s) met panko.
* Schep het witlofmengsel op de panko, strooi hierover de geraspte kaas en overgiet met het eimengsel.
* Bak de taart(jes) in het midden van de oven op 200°C circa 15-20 minuten.
* Serveer er een frisse groene salade bij als u de witloftaart als hoofdgerecht eet.
Bron:
Abonneren op:
Posts (Atom)