- 150 g pikante chorizo
- 100 g paprikareepjes (diepvries)
- 100 g erwten (diepvries)
- bieslook
- 400 g aardappelen
- 1 rode ui
- 6 eieren
- 2 dl lichte room
- 50 g geraspte emmentaler
- peper en zout
* Kook de geschilde aardappelen gaar (± 20 min). Laat afkoelen en snij in dunne schijfjes.
* Snipper intussen het bieslook fijn.
* Snij de chorizo in schijfjes en de ui in dunne ringen.
* Snipper intussen het bieslook fijn.
* Snij de chorizo in schijfjes en de ui in dunne ringen.
* De oven voorverwarmen op 180 °C.
* Kook de erwten 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
* Klop de eieren samen met de lichte room los in een kom.
* Voeg de emmentaler en het fijngesnipperde bieslook toe en roer goed.
* Kruid met peper en zout.
* Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en verdeel er de aardappelschijfjes, de uiringen, de diepgevroren paprikareepjes, de erwten en de chorizo over.
* Meng goed en giet er het eiermengsel over.
* Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog ± 10 min. bakken.
* Klop de eieren samen met de lichte room los in een kom.
* Voeg de emmentaler en het fijngesnipperde bieslook toe en roer goed.
* Kruid met peper en zout.
* Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en verdeel er de aardappelschijfjes, de uiringen, de diepgevroren paprikareepjes, de erwten en de chorizo over.
* Meng goed en giet er het eiermengsel over.
* Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog ± 10 min. bakken.
* Opdienen met een salade.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten