Pagina's

zondag 3 juli 2016

Crème de cassis


- 800 g cassisbessen
- 2 cassisblaadjes
- 600 ml jenever 

- 300 g suiker
- 150 ml water

* De bessen en blaadjes wassen en goed laten uitlekken.

* Leg eerst de blaadjes in een bokaal en daarop de bessen.
* Overgiet met de alcohol tot het fruit volledig onderstaat.
* Sluit de fles goed af en zet weg op een donkere koele plaats gedurende 3 tot 5 maanden.
* Pas in december wordt de likeur afgewerkt.

* Maak de suikersiroop: breng het water aan de kook. Zet het vuur lager en doe de suiker in het warme water, los de suiker al roerend op. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost.
* Laat de siroop afkoelen.

* Giet de bessen en alcohol in een grote pan en plet de bessen met een pureestamper om er zo veel mogelijk sap uit te halen of pureer met een staafmixer.  
* Filter vervolgens door een fijne zeef of een koffiefilter.

* Voeg de koude suikersiroop bij de likeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten