Pagina's

woensdag 16 augustus 2017

Couscous salade met zalm, feta, komkommer en tomaat

4 personen
 

- 200 g couscous
- 300 g gerookte zalm (snippers)
- 200 g feta (blokjes)
- 3 bosuitjes
- 1 komkommer
- 250 g cherry tomaatjes
- 4 fijne augurken
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 theelepel gedroogde dille
- 1/2 citroen (sap)
- 200 ml water (kokend)
- peper en zout

 

* Snij de tomaatjes in vieren.
* Schil de komkommer en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
* Snij de bosui in fijne ringen.
* Snij de augurkjes in kleine blokjes.


* Meng alles samen in een kom.

* Voeg de kappertjes, fetablokjes, zalmsnippers en het sap van 1/2 citroen toe. 
* Kruiden met dille, peper en zout.

* Snijd de citroen doormidden en knijp 1 helft uit boven het groente-zalm mengsel.
* Voeg de dille en peper en zout naar smaak toe. 

* Dek af met aluminiumfolie tot gebruik.
* Doe de couscous in een kom en giet het kokend water op de couscous. Afdekken en 10 minuten laten staan.
* Schep de couscous door met een vork en kijk of deze niet te droog is. Mocht dit zo zijn, voeg een beetje extra water toe en laat nog even staan. 


* Voeg de couscous bij de rest en schep even door elkaar.


* Eventueel nog een beetje sojasaus of balsamicoazijn toevoegen. 

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1443584/Heerlijke-couscous-salade-met-zalm-feta-komkommer-en-tomaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten