Griesmeelpudding
- 200 ml melk
- 20 g vanillesuiker
- 40 g rijstgriesmeel (geen tarwegriesmeel)
- 1/2 vanillestok
- 1 dl slagroom
- een scheutje Batida de Coco (eventueel)
* Verwarm de room of melk in een steelpan.
* Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de room.
* Voeg er de suiker en het griesmeel aan toe.
* Laat al roerend indikken op een niet te hoog vuur.
* Haal de pudding van het vuur en doe in een kom. Dek af met een stuk huishoudfolie en druk het tot tegen de pudding zodat er geen vel op komt.
* Laat afkoelen in de koelkast.
* Klop de slagroom met een garde op tot yoghurtdikte.
* Spatel de room door de griesmeelpudding.
* Voeg er eventueel een scheutje Batida de Coco aan toe.
Ananas
- 1/2 vanillestok
- 1 steranijsje
- een snuif kaneelpoeder
- 2 deciliters suikersiroop
- 400 g ananas (liefst niet te rijp)
* Maak een suikersiroop: breng 1/3 water aan de kook, zet het vuur zachter en voeg 2/3 suiker toe
* Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
* Doe de zaadjes en de peul met de steranijs en een snuif kaneel bij de suikersiroop.
* Verwarm op een laag vuur en laat een tijdje trekken.
* Schil de ananas en snijd de harde kern weg. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
* Giet de siroop over de ananasblokjes en laat marineren.
* Bewaar de gemarineerde ananas in de koelkast.
Kokoscrumble
- 100 g kokosschilfers
- 100 g kokosrotsjes (koekjes)
- 100 g havermoutkoekjes
* Mix de kokosschilfers met de kokosrotsjes en de havermoutkoekjes in de hakmolen.
Afwerken en serveren
* Doe de pudding in een spuitzak. Spuit een laag pudding in elk glas. Leg er een laag gemarineerde ananas op en werk af met kokoscrumble.
Bron: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/griesmeelpudding-met-ananas-en-kokoskoekjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten