Pagina's

woensdag 25 oktober 2017

Ingelegde rode kool met sinaasappel

- 1 rode kool (ca. 1 kg)
- 1 grote ui
- 75 g rozijnen

Kruidenazijn:
- sap en schil van 3 grote sinaasappels
- 3,5 dl rode wijnazijn
- 1.75 dl frambozenazijn
- 3 theelepels pimentbessen
- 3 theelepels zwarte peperkorrels
- 3 theelepels hele kruidnagels
- 2 laurierblaadjes, doormidden gescheurd
- 1 eetlepel bruine suiker

* Verwarm de ingrediënten voor de kruidenazijn op een zacht vuur tot de suiker is opgelost en laat nog 2 minuten koken.
* Laat afkoelen en eventueel een nacht trekken. 
* Zeef de kruidenazijn.

* Rode kool in vier snijden, kern verwijderen en fijnsnijden.
* De ui in ringen snijden.

* Meng de rode kool met de ui en de rozijnen en vlug hiermee de weckbokalen. 
* Overgiet de kool met de kruidenazijn.

* Wecken: 30 minuten bij 90°C. 

Bron: Perfect Conserveren / Hilaire Walden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten