6 personen
- 24 stuks lange vingers
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 120 gram poedersuiker
- 80 ml citroensap
- 80 ml Limoncello
- 200 g lemon curd
Eventueel:
- munt
- poedersuiker voor de versiering
* Meng de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker en klop tot een romig mengsel.
* Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel.
* Meng het citroensap met de Limoncello.
* Doop 12 lange vingers in het Limoncello-citroensap-mengsel en leg deze op de
bodem van een langwerpige schaal.
* Bedek met de helft van het mascarpone-mengsel en daarop een laagje lemon curd.
* Leg daarop de rest van de lange vingers die in het Limoncello-mengsel gedoopt zijn.
* Daarop terug een laag mascarpone en een laag lemon curd.
* Zet in de koelkast tot het moment van serveren. ’s Morgens maken en ’s avonds eten is ideaal.
* Garneer de tiramisu eventueel met verse munt en poedersuiker.
Variatie:
* Neem
zes bordjes en bouw de tiramisu per bord op.
* Vervang de lange vingers door een halve (vanille)cake in plakken van max. 1 cm. Besprenkel met limoncello-citroen-mengsel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten